NASLOVNICAOPĆINE

Nema odmora za članice i članove KUD-a ”Podravina” Čađavica

U kalendaru Kulturno-umjetničkog društva ”Podravina” Čađavica ovog ljeta nema slobodnih dana vikendima. 
 
Iako su članice i članovi ovog, inače vrlo aktivnog KUD-a, bili uskraćeni za vježbanje i nastupe cijele dvije godine zbog već poznate situacije vezane uz mjere suzbijanja širenja koronavirusa, čađavački folkloraši su se brzo uvježbali i punom parom nastupaju gdje ih god pozovu, a imaju što i pokazati. 
 
Nakon svoje Smotre ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”  te nastupa u Tešnju, Donjem Miholjcu, Virovitici, Zvonimirovcu, uslijedilo je sudjelovanje na svečanosti proglašenja crkve u Voćinu bazilikom. Društvo je nedavno sudjelovalo na 11. Pekmezijadi u Dugoj Međi te je nastupilo u Tenji na smotri folklora pod nazivom ”Slavonijo, u  jesen si zlatna”. 
 
Članica KUD-a ”Podravina” Čađavica Sandra Sokačić natjecala se i sudjelovala u izboru najljepše djevojke (snaše) odjevene u narodno ruho, koje se također održalo u Tenji. U nedjelju, 11. rujna, KUD će biti sudionik je 25. smotre folklora ”Zlatna berba” u Rakitovici, a nadalje slijede već dogovoreni nastupi u Zdencima i Josipovu. 
 
U prebukiranom rasporedu čađavačkih folkloraša isprepliću se pjesme i plesovi Slavonije i Posavine s kojima se predstavljaju na smotrama i događajima.
mf (adf, vp; Foto: KUD ”Podravina” Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button