KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Nakon Zagreba Oliver Jukić svoju najnoviju knjigu „Mavro Bröder i njegovi kamaradi“ predstavit će i u Slatini 9. lipnja

U zagrebačkom klubu „Botaničar“ prvoga dana mjeseca lipnja održana je promocija zbirke kratkih priča „Mavro Bröder i njegovi kamaradi“ slatinskog književnika Olivera Jukića. Promociju je moderirala Sanja Vučković iz Centra za kreativno pisanje, koji je i izdavač ovog djela, dok su, uz autora, sudjelovali Miroslav Mićanović, urednik zbirke te književnik Miljenko Jergović. Promociju su glazbom začinili i autorovi prijatelji Miško, Domagoj i Rajko koji su zajedno s njim izveli nekoliko pjesama.

U lijepoj atmosferi prepunog kluba, o pričama iz knjige govorili su svi sudionici, posebno naglasivši priče „Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice“ i „Rokovnik“. Za prvu se već priprema i kazališna adaptacija, dok je druga, prema riječima autora, svojevrsni hommage malom čovjeku koji se nalazi usred povijesnih zbivanja kojima vrlo teško može mijenjati tijek, ali i jednom njegovom prijatelju kojeg će Slatinčani gotovo sigurno prepoznati.

Dobro odrađena promocija sjajan je poziv za četvrtak, 9. lipnja, kada će zbirka svoje promocije doživjeti u Virovitici (Gradska knjižnica i čitaonica u 18:00) i Slatini (Hrvatski dom u 20:00). (mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button