NASLOVNICASPORT

Nakon Varaždina Santijeva osvojila i Baranju – I Dunković i Herceg skupljali medalje

Odlične rezultate u razmaku od samo nekoliko dana ostvario je slatinski atletski trojac Santi, Dunković, Herceg,  i to čak na dva atletska događaja.

Na 2.Baranjskom Ferivi polumaratonu održanom u subotu u Kopačkom ritu godinama najbolja slatinska sportašica Doroteja Santi uvjerljivo je slavila u utrci na 6 kilometara. Istu dionicu zajedno s djevojkama trčali su i muškarci, a među kojima Dunković i Herceg. Na koncu je Danijel Dunković zauzeo drugo mjesto, a na žalost, samo korak kratak od postolja, na četvrtom je mjestu ostao Sebastijan Herceg. Ispred njega, a iza Dunkovića, na treće se mjesto plasirao Luka Ivković iz Belog Manastira inače pobjednik nedavno održanog slatinskog Malog Popišanca. Gledajući sveukupni poredak navedene utrke na 6 kilometara na kojoj je ukupno sudjelovalo 118 atletičara i atletičarki Doroteja Santi je utrku završila na fantastičnom 6.mjestu.

Tjedan dana ranije ova mala, ali odabrana ekipa Atletskog kluba Slatina boravila je nešto sjevernije, u Varaždinu, gdje je sudjelovala i na prestižnom 23. varaždinskom polumaratonu. I u gradu baroka Doroteja Santi okitila se zlatnom medaljom i to za pobjedu u sveukupnoj ženskoj konkurenciji dionice trčane na 5 kilometara.  Prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora osvojio je Sebastijan Herceg dok je Danijel Dunković u kategoriji građanstvo osvojio treće mjesto.

dj


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button