DOGAĐANJANASLOVNICA

Nakon jesenske licence HGSS bogatiji za tri potražna tima

Proteklog vikenda, od 26. do 28. listopada u Kozicama pokraj Slatine, u organizaciji Komisije za potrage i lavine Hrvatske gorske službe spašavanja održano je jesensko licenciranje potražnih timova i redoviti mjesečni trening. Na treningu i licenciranju sudjelovali su članovi trinaest stanica HGSS-a i dva potražna tima GSS Bosne i Hercegovine.

Nakon ovog vikenda Hrvatska gorska služba spašavanja bogatija je za tri potražna tima koji su uspješno  položili licencu. Airscent licencu položili su timovi Stanica Požega i Slavonski Brod, dok je potražni tim Stanice Čakovec položio licenciran po mantrail pravilima. Iz Stanice Novska jedan je potražni tim pristupio relicenciranju, također s uspjehom, a ispit poslušnosti i socijalizacije položio je Gospićki tim. Svi oni bit će neizmjerno vrijedan resurs u potražnim akcijama za živim, ali i smrtno stradalim osobama.

Tijekom ovog vikenda svoj trening su na istom mjestu održali i članovi Odjela bespilotnih letjelica Hrvatske gorske službe spašavanja.

Domaćin licence i treninga bila je Stanica Orahovica. S radom Komisije za potrage i lavine imali su se prigodu upoznati i predstavnici Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Policijske uprave Virovitičko-podravske te mediji koji su pripadnike HGSS-a obišli na terenu.
Smještaj pripadnika HGSS-a na Fazaneriji Kozice omogućile su Hrvatske šume d.d.
(mf/Izvor: Marika Marić,  HGSS Stanica Orahovica)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button