DOGAĐANJANASLOVNICA

Nakon Irana Elena Lukačević donijela medalju i iz Kine

Veliki uspjeh prije nekoliko dana ponovno je ostvarila Slatinčanka Elena Lukačević bivša učenica OŠ Eugena Kumičića. Naime, nakon što je kao učenica slatinske škole pod paskom mentorice Sanele Jukić bila pozvana u hrvatsku reprezetaciju mladih prirodoslovaca te s njom osvojila drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u Iranu, ove je godine, točnije prije nekoliko dana kao učenica 5.zagrebačke gimnazije, ponovno nastupila za reprezetaciju te na istom natjecanju ovog puta održanom u Nanjingu u Kini osvojila brončanu medalju.

Inače, odlazak Elene i reprezentacije na ovo prestižno natjecanje, koje potiče pridavanju značaja STEM-predmeta novčanom je donacijom sponzorirao i Grad Slatina.

Svojoj bivšoj ravnateljici Božici Majhen po povratku s dalekog istoka javila se i nagrađena reprezetativka Elena Lukačević, želivši se zahvaliti Gradu za financijsku pomoć i podršku njoj i ekipi na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca. ”Jučer sam se vratila iz Kine s puno novih doživljaja i iskustva te s brončanom medaljom u rukama. Nadam se da nisam iznevjerila grad Slatinu, stanovnike i našu državu. Sada imam srebro i broncu, a sljedeće godine se nadam zlatu”  – rekla je Elena Lukačević.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button