DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Nakon dvogodišnje stanke GPD Zrinski održalo tradicionalni božićni koncert

Pojava i prisustvo koronavirusa odrazilo se na rad brojnih udruga, organizacija…općenito svega što je vrijedilo ili još uvijek vrijedi pa nije štedjelo niti slatinsko GPD Zrinski koje iza sebe ima dugogodišnju tradiciju. Jednako dugu tradiciju imaju i njihovi božićni koncerti, koje, iz već spomenutih razloga, u prethodne dvije godine nisu mogli održati. Društvo se zapravo uopće nije moglo okupljati pa je i potpuno prestalo s radom. U tome vremenu, nažalost, preminula su i dva člana ovog pjevačkog društva.

Ove godine, s popuštanjem mjera, profesor Antonio Brzica je, nakon dugogodišnjeg  staža, vodstvo „Zrinskog“ prepustio novoj voditeljici i dirigentici, magistri glazbene pedagogije Sari Mojzeš.

Kao bivša članica zbora mladih “Slavis“ u Zrinski je povela i nekolicinu zainteresiranih bivših članova spomenutog zbora te je „Zrinski“ u pojačanom i osvježenom sastavu, na veliku radost i starih i novih članova,s velikim entuzijazmom, ponovno krenuo s radom.  

Večeras su nam u slatinskoj crkvi svetoga Josipa, priuštili pravi spektakl, prekrasan božićni koncert naziva “Tiha noć“.

Prije koncerta predsjednica GPD Zrinski Slatina Snježana Žilavi pozdravila je publiku, predstavila novi osnaženi sastav zbora, prisjetila se bivših, preminulih članova zbora  i izložila program koji će izvesti.

Članovi „Zrinskog“ su u punom sastavu otpjevali pet pjesama: “To prekrasno ime“, “Svim na zemlji“, “Čuj nebeske vojske glas“, “One noći zvjezdane“ i „Tiha noć“,  a tada se iz zbora izdvojio trio profesora -Ines Jagec, Dario Vrbaslija i Sara Mojzeš koji je otpjevao pjesme:“ Adeste fideles“, „Iznad naših se poljana“ i „Veselje ti navješćujem“.

Mješoviti crkveni zborovi slatinskih župa sv.Josipa i blaženog Ivana Merza za kraj su, uz dirigiranje Darija Vrbaslije i glazbenu pratnju profesora klavira Maria Novakovića, skupa otpjevali: “Rođenom“, “Kirie Eleison“ i „Spavaj sinko“.

Za Radio Slatinu, predsjednica “Zrinskog” Snježana Žilavi istaknula je da se nada da će GPD Zrinski još dugo godina djelovati u ovom novom sastavu i uveseljavati sugrađane svojim nastupima. Također je naglasila da je svaki novi član dobrodošao te da se Zrinskom može pridružiti na probama koje se održavaju u slatinskoj GŠ Milka Kelemena utorkom u 19,30 sati.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button