DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEŽUPANIJA

Najviše do sada: Župan Igor Andrović potpisao ugovore s braniteljskim i stradalničkim udrugama

Županija financira 31 program s 27.500 eura

Čuvajući sjećanja na Domovinski rat i sve one koji su svoje živote utkali u slobodnu Hrvatsku, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovore o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte braniteljskih i stradalničkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu. Sredstva su dodijeljena za 23 udruge i njihovih ukupno 31 program, u ukupnom iznosu od 27.500,00 eura, što je najveći iznos do sada, koji Virovitičko-podravska županija izdvaja za udruge proistekle iz Domovinskog rata. Navedene udruge proračunska sredstva su dobile po objavljenom Javnom pozivu Virovitičko-podravske županije, te na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije.

– Već dugi niz godina pomažemo udrugama s našeg područja. Ove godine smo predvidjeli iznos od 30 tisuća eura za braniteljske i stradalničke udruge, ukupno sufinanciramo 31 program ili projekt u iznosu od 27.500 eura, dok će preostali iznos ostati za prijevoz branitelja na obilježavanje obljetnica diljem Hrvatske. Dio je već iskorišten za obljetnicu Bljeska, pred nama su Oluja u Kninu i Vukovar, ali i druge obljetnice ovisno o inicijativi branitelja – rekao je župan Igor Andrović.

Uz župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, svečanosti potpisivanja, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb, Melita Sirovica, kao i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš… Odobreni programi braniteljskih i stradalničkih udruga, koje će Virovitičko-podravska županija financirati u 2023. godini mogu se vidjeti OVDJE.

(nm/www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button