DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Najmlađe rukometašice Slatine, Orahovice i Kutjeva imale obračun u Slatini

Danas (20.5.) su svoj veliki dan imale najmlađe članice ženskih rukometnih klubova iz Kutjeva, Orahovice i Slatine. Pošto za te mlade uzraste ne postoje službena natjecanja organizacija turnira kao što je bio ovaj u više nego zavidnom domaćinstvu Rukometne škole za djevojčice Slatina bio je sjajna prigoda djevojčicama da na velikoj sceni pokažu što znaju i umiju, i što su sve naučile na treninzima koje marljivo odrađuju pod okriljem svojih rukometnih škola.

Slatinčani, u ovom slučaju mame i tate, te igračice starijih uzrasta uz svoje voditelje trenere, bili su nositelji svih pripremnih radnji organizacije ovog turnira. Naravno da je i za trajanja turnira zahvaljujući trudu navedenih sve išlo i više nego glatko. Glavni i odgovorni organizator turnira bio je prof. Slobodan Filipović. Inače u dvorani OŠ Josipa Kozarca borilo je sveukupno 6 ekipa u dvije kategorije. Svaki je klub participirao sa jednom selekcijom u uzrastu 2012./2013. godište te  jednom u 2014.godištu i mlađe.

A nakon bespoštedne borbe za svaku loptu, puno lijepih golova i sjajnih obrana vratarki, i to sve u vatrenoj atmosferi slatinske dvorane, na koncu smo dobili i najbolje. Organizaciju turnira uz nekoliko lokalnih sponzora potpomogli su Grad Slatina i Hrvatski rukometni savez. Medalje je mladim igračicama dodijelio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić

Turnir u mini rukometu RŠD Slatina 2023.

U-9

  1. Orahovica
  2. Slatina
  3. Kutjevo

Najbolja šestorka turnira: Lana Sabljak, Mia Šerbeđija (Ora), Ena Klement, Anamarija Matišić (Sla), Ana Ašen Brener, Ivana Zezula (Kutj).

U-11

  1. Slatina
  2. Orahovica
  3. Kutjevo

Najbolja šestorka turnira: Tena Presečan, Erina Kordi (Sla), Arba Čočaj, Eva Nađ (Ora), Lea Kovačević, Dominik Baričević (Kutj)

Inače za mladu selekciju RŠD Slatina U-9 igrale su Klement, Virovac, Leovac, Knapić, Ostojić, Lisjak i Matišić, a za selekciju U-11 Panić, Pavlović, Randelj, Kordi, Knapić, Marković, Kolarić, Presečan, Prugovečki i Neralić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button