NASLOVNICAOPĆINE

Najmlađa udruga na području općine Čađavica, Sportska udruga Zvonimirovac održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Sportska udruga Zvonimirovac osnovana je prošle godine u svibnju, okuplja prvenstveno mlade iz naselja Zvonimirovac i okolice, a osnovni ciljevi su joj promicanje i unapređenje rekreacijskih sportskih aktivnosti poput malog nogometa, stolnog tenisa, streljaštva i slično. 
 
Jučer (subota) je ta najmlađa udruga s područje općine Čađavica održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.
 
Skupština, koja je započela intoniranjem državne himne i odavanjem počasti svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, održana je u lovačkom domu Lovačke udruge ”Sokol” u Čađavici. 
 
Sve nazočne članove i goste pozdravio je na početku predsjednik udruge Stjepan Novoselec, nakon čega je uslijedio izbor radnih tijela skupštine te podnošenje izvješća.
 
Izvješće o radu ove mlade udruge u prošloj godini podnio je predsjednik Novoselec.
 
– Naša udruga je osnovana prošle godine u svibnju, a već smo dosta toga organizirali te sudjelovali na događanjima koje su organizirale druge udruge s područja općine Čađavica, ali i šire. Jedna od važnijih naših aktivnosti bila je organizacija malonogometnog turnira koji je bio dobro posječen. Sudjelovali smo u streljačkim turnirima, igrama hrvatskih branitelja povodom Petrova, na zimskom malonogometnom turniru u Slatini… Sve to ne bi bilo moguće bez potpore Općine Čađavica i načelnika Mirka Rončevića. Naime, Općina nam je ustupila donju etažu stare škole, a koja je prije tjedan-dva potpuno uređena te ćemo tu imati svoje prostorije za druženja i sastanke, što će zasigurno pridonijeti našim većim aktivnostima i kvalitetnijem radu – rekao je, između ostalog, Novoselec. 
 
Financijsko izvješće za proteklo razdoblje i financijski plan za 2024. godinu podnio je Krešimir Golub, dok je plan rada za tekuću godinu predstavio predsjednik Novoselec, naglasivši kako je uz pomoć Općine Čađavica u planu izgradnja streljane koja bi se trebala nalaziti uz zgradu stare škole. Sva su izvješća jednoglasno usvojena od strane 30 nazočnih članova od ukopno njih 42, kako je u ime Verifikacijske komisije ustanovila Petra Piskać. 
 
Uslijedila je točka dnevnog reda pozdravna riječ gostiju, pod kojom su rad Sportske udruge Zvonimirovac pohvalili predstavnici i predsjednici udruga i društava s područja općine Čađavica, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement. 
 
Križić je naglasio da će članove SUZ-a, Udruga HVIDR-a Slatina i dalje pozivati na natjecanja koje organizira. 
 
Načelnik Rončević je istaknuo kako će ova mlada, ali izuzetno aktivna udruga uvijek imati u svom radu potporu Općine, a što pokazuje i skorašnja izgradnja streljane. Zahvalio se na pozivu na skupštinu i zaželio članovima puno uspjeha u daljnjem radu. 
 
Dožupan Marijo Klement istaknuo je da se udruga može prijaviti i na natječaje za financiranje udruga koje svake godine raspisuje Županija, i tako dobiti financijska sredstva za svoj daljnji rad. Također, zahvalio se na pozovu i zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. 
 
Na kraju skupštine, kao zahvalu na dolasku, gostima su predsjednik SUZ-a Stjepan Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica Josip Piskać uručili prigodne poklone.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button