DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAŽUPANIJA

„Najljepši školski vrtovi 2023.“: Među nagrađenima škole u Čađavici i Donjim Meljanima te vrtić u Slatini

Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove su godine pozvali sve vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2023.”.

Tako su u HRT-ovom studiju „Zvonimir Bajsić“ dodijeljene nagrade i priznanja za ovogodišnje sudionike projekta te je Virovitičko-podravska županija ponovno imala veliki broj nagrađenih, a najveću nagradu, Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj dobila je Osnovna škola Gradina.

Za najljepšu područnu školu u Republici Hrvatskoj odabrana je Područna škola Donji Meljani, dok je treće mjesto za najljepšu učionicu na otvorenom (nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja) pripalo Osnovnoj školi “Davorin Trstenjak” Čađavica. Priznanja za najbolje početnike dobili su Dječji vrtić Zeko u Slatini i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci.

Svečanosti dodijele nagrada i priznanja nazočili su zamjenik župana virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, ravnatelji nagrađenih škola i vrtića, učitelji, stručni suradnici, tehničko osoblje i učenici.

„Najljepši školski vrtovi“ jedan je od najdugovječnijih projekata HRT-a koji je krenuo 1994. godine na Hrvatskom radiju, a danas puni 30 godina. Provodi ga Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima, a projekt je dobio i nagradu Europske federacije novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima.

Na inicijativu autorice projekta Lidije Komes i voditeljice Đurđice Čočić, projektom se želi promicati organska poljoprivreda i uzgoj domaćeg bilja, ali i naučiti djecu da vole prirodu i prepoznaju vrijednosti podneblja u kojem žive.

Emisija “Najljepši školski vrtovi 2023.” na rasporedu je 24. ožujka u 13 sati na Hrvatskoj radioteleviziji.

(nm/www.vpz.hr, www.hrt.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button