NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Najbolji od najboljih: 50 hrvatskih vojnika koji se spremaju za natjecanje “najspremniji vojnik”, posjetili su Voćin te Svetište Gospe Voćinske

“Najspremniji vojnici”, koji se ovih dana u Našicama pripremaju za natjecanje “najspremniji vojnik RH”, pohodili su Svetište Gospe Voćinske. Nakon okupljanja kod križa, u središtu Voćina, te polaganja vijenca i svijeća, gdje ih je pozdravio zamjenik načelnika Općine Voćin, Roko Perić i predsjednik „Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Voćin“, Darko Božičković koji ih je upoznao s događanjima u Voćinu tijekom Domovinskog rata.

Potom su se vojnici uputili prema Svetištu Gospe Voćinske. Zaustavili su se pokraj crkve pred Memorijalom u čast voćinskim žrtvama „U Majčinu naručju“ gdje im je voćinski župnik Ivan Ereiz protumačio značenje Memorijala, te podsjetio na 47 imena ubijenih voćinskih stradalnika čija se imena nalaze na samom Memorijalu. Nakon što su promotrili portal i ulazna vrata crkve na kojima je slikovito prikazana povijest Voćinskog Svetišta, vojnici su se uputili u crkvu gdje su nakon ukratko predstavljene povijesti, kulturne i duhovne važnosti Svetišta zastali pred likom Gospe Voćinske i nakon otpjevane marijanske pjesme ostali kratko u osobnoj molitvi pred njezinim likom. (Facebook: Svetište Gospe Voćinske)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button