Home / CRNA KRONIKA / Nadzor brzine kretanja vozila: Pod utjecajem alkohola vozio 54 km/h iznad ograničenja bez dozvole – kazna 13.000 kn
Foto: ilustracija

Nadzor brzine kretanja vozila: Pod utjecajem alkohola vozio 54 km/h iznad ograničenja bez dozvole – kazna 13.000 kn

Od početka ovoga tjedan policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu planiranih aktivnosti organizacije TISPOL, a u četvrtak, 09. kolovoza 2018. godine od 14 do 22 sata je na cijelom području županije provedena i akcija nadzora brzine kretanja vozila.

U samo 8 sati provedbe akcije policijski službenici su utvrdili 111 prekršaja, od kojih je kod čak 93 vozača uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila izmjerena brzina veća od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je nadzor vršen.

Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila je izmjereno kod vozača osobnog automobila starosti 31 godinu koji je brzinom od 104 km/h vozio u Pčeliću, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 50 km /h, a osim za vožnju brzinom preko 50 km/h većom od ograničenja ovaj vozač će biti sankcioniran i za vožnju pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,00 g/kg i upravljanje vozilom za vrijeme zabrane za što će protiv vozača biti podnesen optužni prijedlog za izricanje novčane kazne od najmanje 13000 kn, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju najmanje godinu dana.

Zbog ponovno narušenog stanja sigurnosti u prometu od početka kolovoza na području Republike Hrvatske i Policijske uprave virovitičko – podravske, prvenstveno povećanog broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama policijski službenici će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, do kraja tjedna posebno pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila.

Osim po ovom prekršaju koji je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća posebno pojačano će u predstojećem periodu policijski službenici postupati u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, te sankcioniranju nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, kao i na nadzoru prometa i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla, te pješaka.

PU virovitičko-podravska

x

Check Also

Valentinovski turnir uzeli Anja i Antonio, i Manuela i Renato

Jučer je u Gornjem  Miholjcu na automatskoj streljani u mjesnom domu održan Valentinovski turnir zračnom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org