NASLOVNICAOPĆINE

Načelnik Općine Sopje Josip Granjaš potpisao ugovor sa izvođačem radova

SAM_1098-e1463993982816U prostorima Općine Sopje danas je potpisan Ugovor sa izvođačem radova na uređenju općinskog središta u naselju Sopje. Ugovor su potpisali načelnik Općine Sopje Josip Granjaš i predsjednik Uprave tvrtke Osijek Koteks d.d. Zoran Škorić, koja je izvođač radova.

Očekuje se da će radovi započeti u narednih dva tjedna a predviđeni rok za završetak je kraj 2016. godine. Vrijednost potpisanih radova 996.718,02 kn bez PDV-a.

Polovica tih sredstava osigurana je kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je rasporedilo sredstva pomoći po Programu održivog razvoja lokalne zajednice te je tako Općina Sopje dobila za realizaciju projekta uređenja komunalne infrastrukture – uređenje centra naselja Sopje iznos  od  500.000,00 kn, na čemu se načelnik Općine Sopje Josip Granjaš zahvalio Ministru Tomislavu Tolušiću.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnog razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

(mk / Foto: Marijo Kokorić)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org