NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš gostovao u još jednoj emisiji „Novosti iz moje općine“

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine govorio o projektima koji su u fazi realizacije, ali najavio i one koji su planirani u narednom razdoblju.

Tako smo doznali da je cesta Novačka Đota trenutačno u fazi asfaltiranja trase duge 1,5 km, nakon koje ostaju još završni radovi i određene korekcije.

– Dakle, 2. po veličini projekt u povijesti općine Sopje je uskoro završen. Spomenuo bi da su tri projekta o kojima se desetljećima pričalo na raznim skupovima, sastancima, bili su dio obećanja svake stranke. Sada s ponosom mogu reći da, uz već realizirane vrtić i cestu Josipovo – Kapinci, i ovaj se posljednji veliki projekt, koji se činio nemoguć, završava.
Moram napomenuti da bez mjera Vlade RH ali i naše koordinacije i upornosti to ne bi bilo moguće, stoga se želim zahvaliti svima koji su pomogli da se ovaj projekt privede kraju, – naglasio je načelnik Androš te nadalje govorio o ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Projekt uređenja svlačionica na igralištu NK Podravac u Sopju uključuje tesarske, limarske, fasaderske, keramičarske i radove na stolariji. Spomenuti radovi se izvode u sklopu prve faze obnove u vrijednosti od 79.338,75 eura, a trebali bi biti završeni do kraja svibnja.
Iduća faza je u planu iduće godine, a ovo je već peta obnova svlačionica u protekle 3 godine.

Načelnik je istaknuo još jedan manji projekt no unatoč tomu važan za Kapinčane. Naime, riječ je o dugoočekivanim radovima na obnovi zvonika u Kapincima koji su napokon započeli.
Radovi bi trebali biti završeni do 28. lipnja ove godine, a vrijednost istih je 19.479,50 eura koje u potpunosti financira Općina Sopje iz svog proračuna.

– Drago mi je da su počeli radovi na ovome zdanju koje je zaista vapilo za obnovom, pogotovo u proteklih nekoliko godina kada nam zvonik izgleda dosta oronulo pored novoobnovljenog mjesnog doma.
Kako smo nedavno izgradili i plato u neposrednoj blizini odlučili smo se i za obnovu zvonika kako bi cijela vizura centra Kapinaca izgledala još ljepše i reprezentativnije, – istaknuo je načelnik te najavio ove godine i opremanje domova među kojima je i spomenuti u Kapincima.

Spomenuo se i doma u Josipovu za koji je prošli tjedan potpisan ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom graditeljstva, dok bi idući tjedan trebali potpisati i ugovor s izvođačem radova sa zadanim rokom za izvođenje krajem lipnja.
Prema riječima načelnika Androša, ovaj projekt ukupne vrijednosti oko 80.000,00 eura, samo je nastavak višegodišnjih ulaganja u Josipovo.

Idući tjedan predviđeno je i potpisivanje ugovora o izvođenju radova na izgradnji nogostupa u ulici Kralja Tomislava u Sopju ukupne vrijednosti oko 80.000,00 eura, a za koji su prošli tjedan stigli rezultati o sufinanciranju MRRFEU u iznosu od 30.000,00 eura.
U sklopu I. faze projekta radovi bi trebali započeti već idućeg tjedna te je načelnik zamolio mještane za strpljenje, kao i na svim ostalim gradilištima kojih je trenutačno četiri, a za nekih mjesec dana otvorit će ih se još pri realizaciji niza projekata i to gotovo u svakom naselju po jedno.

Osim toga Općina je prijavila još jedan projekt kojim se planiraju ulaganja u stepenište i podiznu rampu pri zgradi stare općine, današnjeg kulturnog centra kojeg će uskoro koristiti novoosnovana braniteljska udruga na području općine Sopje.

Općina Sopje 4. uzastopnu godinu osigurala je sufinanciranje za ulaganje u sopjanski Dječji vrtić Bambi, a ovoga puta u planu je izgradnja poučne staze, zamjena dotrajalih igrala, te postavljanje jedne pomoćne prostorije vanjskog skladišta.

Na kraju emisije načelnik Androš govorio je o projektima u najavi i otvorenim natječajima kojima Općina planira sufinanciranje aktivnosti i programa udruga za sport, kulturu, te braniteljskih udruga, dok se drugi natječaj odnosi na zakup poljoprivrednog zemljišta.

Ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu svim je slušateljima Radio Slatine i svojim mještanima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs u obiteljskom zajedništvu i blagostanju.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 18:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button