NASLOVNICAOPĆINE

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević sa studentima potpisao ugovore potpore pri studiranju

Općina Čađavica je krajem studenog donijela rješenje o dodjeli financijske potpore redovitim studentima, prema kojemu će pomoć Općine u akademskoj godini 2021./2022. godini dobiti 11 studenata.

Danas su studenti, njih 11, s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem u prostorima Općine potpisali ugovore o potpori u studiranju, a to su:

 1. Boris Cvetičanin, Čađavica
 2. Dario Alilović, Noskovačka Dubrava
 3. Antun Sopjanac, Šaševo
 4. Dominik Klen, Čađavica,
 5. Josipa Novosel, Zvonimirovac
 6. Marko Katalinić, Šaševo
 7. Patricija Sić, Šaševo
 8. Marko Nekić, Šaševo
 9. Mihael Koščak, Zvonimirovac
 10. Dario Car, Čađavica
 11. Monika Valpovac, Noskovci

– Mi ne dodjeljujemo stipendije studentima, nego pomoć pri studiranju studentima koji su prijavili redovnu akademsku godinu. Ove godine Općina Čađavica izdvojit će 500 kuna mjesečno i svi koji su se javili dobit će pomoć. Naravno, studenti se mogu javiti i na druge natječaje za stipendije u državi – istaknuo je načelnik Rončević.

Studenti su se zahvalili načelniku i Općini Čađavica na dodijeljenoj pomoći pri studiranju.

– Ja sam student na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku i ovom bih se prilikom htio zahvaliti načelniku Rončeviću i Općini Čađavica što su prepoznali potrebu za davanje potpore nama studentima s područja naše općine. Već nekoliko godina Općina daje potporu nama studentima kako bi nam olakšala studiranje, što nama dosta znači u sadašnjoj situaciji kada ne možemo naći neki studenski posao, a uz ovu potporu možemo se javiti i na druge natječaje kako bi ostvarili stipendije – rekao je student Marko Nekić iz Šaševa.

– Student sam na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i samo bih kratko htio zahvaliti Općini na dodijeljenoj potpori te se nadam da će ona biti konstantna. Mišljenja sam da bi broj studenata s naše općine trebao biti veći, ali tako je kako je – rekao je student prve godine Boris Cvetičanin iz Čađavice.

Potpora će se isplaćivati na teret proračuna Općine Čađavica namijenjenih za potporu studentima, a iznosit će 500 kuna mjesečno. 
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button