NASLOVNICAOPĆINE

Načelnik Androš prvog školskog dana obišao područne škole na području općine Sopje

Nešto više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola sjelo je danas, 5. rujna 2022. godine, u školske klupe. U novoj školskoj godini tako će osnovnu školu pohađati oko 310 tisuća učenika, od kojih je nešto manje od 36 tisuća prvašića, dok će ih u srednjim školama biti ukupno 154.400. 
 
U Virovitičko-podravskoj županiji je trenutno 5.600 učenika u svim osnovnim školama. Kod srednjoškolaca na području županije je situacija drugačija, više ih je nego lani, odnosno 2.630 učenika.
 
Načelnik Općine Sopje Berislav Androš sa suradnicima je obišao sve područna škole na području općine. 
 
– Neka je sa srećom našim školarcima, a pogotovo prvašićima koji po prvi puta sjedaju u školske klupe gdje će od naših učiteljica crpiti znanje i pripremati za buduće životne pobjede. Danas smo obišli sve naše područne škole, u Sopju, Vaškoj, Novakima i Josipovu. Nekima je ljeto brzo prošlo, a najviše su se školskoj godini radovali prvašići. Želimo im uspješnu školsku godinu i neka ostvare sve svoje ciljeve, a mi ćemo im pomoći gdje god zatreba. Tako smo i ove godine iz proračuna izdvojili znatna sredstva za poboljšanje kvalitete i uvjeta učenika. Općina Sopje financira prehranu učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području općine Sopje, sufinanciramo prijevoz učenika, financirali smo radne bilježnice, likovne mape, geografske atlase, tehničke kutije, likovne kutije i karte Republike Hrvatske. Uskoro nas očekuje i natječaj za ostvarivanje prava na sufinanciranje smještaja učenika u domovima, te stipendija za studente. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost i na tom tragu djeluje Općina Sopje. Ne treba zaboraviti da smo prošli na natječaju Središnjeg državnog ureda za mlade s projektom proširenja sadržaja za na Dječji vrtić “Bambi” – izjavio je načelnik Androš.
mf (adf)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button