Home / DOGAĐANJA / Načelnici pet općina potpisivanjem ugovora potvrdili sufinanciranje oftalmološke ambulante u Slatini

Načelnici pet općina potpisivanjem ugovora potvrdili sufinanciranje oftalmološke ambulante u Slatini

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskom sufinanciranju dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, osim urološke, internističke i radiološke ambulante od sredine siječnja ove godine uređena je i oftalmološka ambulanta koja je zahvaljujući financijskoj potpori Grada Slatine opremljena novim oftalmološkim aparatima koji su nedostajali, informatičkom opremom i uredskim inventarom.
Za pacijente starije od šest godina slatinska oftalmološka ambulanta radi na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, a složeniji zahvati i dalje se rade u virovitičkoj bolnici. Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati. U za sada dogovorena četiri dolaska mjesečno izmjenjuju se dvije vrhunske specijalistice iz Opće bolnice Virovitica dr. Zlatar i dr. Fett, a broj dolazaka pokušat će se povećati na još dva preko tjedna.

S obzirom na liste čekanja u virovitičkoj Općoj bolnici i vrlo lošu prometnu povezanost Virovitice i slatinskog područja, osobito kada je riječ o prigradskim naseljima Slatine i okolnim općinama, čijim mještanima stvara dodatne troškove i gubitak vremena, dolazak specijalista u Slatinu predstavlja pogodnost u osiguravanju zdravstvene zaštite građana, što je uz Grad Slatinu prepoznalo i pet okolnih općina, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin.

Tim povodom danas je u maloj vijećnici Grada Slatine upriličeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju oftalmološke ambulante, kojim će mještanima spomenutih općina uz ostale specijalističke ambulante u Slatini od sada biti dostupna i oftalmološka.

Uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivice Foteza koji je tom prigodom istaknuo prednosti spcijalističkih ambulanti u Slatini, sastanku su nazočili načelnici općina: Čađavica Mirko Rončević, Mikleuš Milan Dundović, Sopje Berislav Androš i zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org