DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Načelnici pet općina potpisivanjem ugovora potvrdili sufinanciranje oftalmološke ambulante u Slatini

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskom sufinanciranju dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, osim urološke, internističke i radiološke ambulante od sredine siječnja ove godine uređena je i oftalmološka ambulanta koja je zahvaljujući financijskoj potpori Grada Slatine opremljena novim oftalmološkim aparatima koji su nedostajali, informatičkom opremom i uredskim inventarom.
Za pacijente starije od šest godina slatinska oftalmološka ambulanta radi na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, a složeniji zahvati i dalje se rade u virovitičkoj bolnici. Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati. U za sada dogovorena četiri dolaska mjesečno izmjenjuju se dvije vrhunske specijalistice iz Opće bolnice Virovitica dr. Zlatar i dr. Fett, a broj dolazaka pokušat će se povećati na još dva preko tjedna.

S obzirom na liste čekanja u virovitičkoj Općoj bolnici i vrlo lošu prometnu povezanost Virovitice i slatinskog područja, osobito kada je riječ o prigradskim naseljima Slatine i okolnim općinama, čijim mještanima stvara dodatne troškove i gubitak vremena, dolazak specijalista u Slatinu predstavlja pogodnost u osiguravanju zdravstvene zaštite građana, što je uz Grad Slatinu prepoznalo i pet okolnih općina, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin.

Tim povodom danas je u maloj vijećnici Grada Slatine upriličeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju oftalmološke ambulante, kojim će mještanima spomenutih općina uz ostale specijalističke ambulante u Slatini od sada biti dostupna i oftalmološka.

Uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivice Foteza koji je tom prigodom istaknuo prednosti spcijalističkih ambulanti u Slatini, sastanku su nazočili načelnici općina: Čađavica Mirko Rončević, Mikleuš Milan Dundović, Sopje Berislav Androš i zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org