DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Nabavljena tri nova vozila za Dom zdravlja VPŽ

Vozila će se koristiti za njegu pacijenata u kući te patronažnu službu

Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u zdravstvene institucije na našem području. Simboličnom predajom ključeva župana Igora Androvića ravnatelju Doma zdravlja VPŽ dr. Ivici Fotezu, ova institucija postala je bogatija za tri vozila ukupne vrijednosti 250.000,00 kuna.

– Ova vozila nužna su za kvalitetnu zdravstvenu brigu i skrb naših stanovnika, ali i bolje uvjete rada zdravstvenih djelatnika, jer koristit će ih patronažna služba i djelatnici za njegu u kući. Virovitičko-podravska županija nastaviti će i nadalje s ulaganjima u zdravstveni sustav na području naše županije, a osim ova tri vozila, Domu zdravlja VPŽ smo nabavili i ultrazvuk, koji se nalazi u Slatini, vrijedan 250.000,00 kuna. Ovo je nastavak naših ulaganja u zdravstvene institucija s područja VPŽ, kako u Opću bolnicu Virovitica, Zavod za hitnu medicinu VPŽ kojem smo također nabavljali nova vozila, do Zavoda za javno zdravstvo sveti Rok VPŽ – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ, dr. Ivica Fotez je kazao:

– Naši djelatnici, pojedinačno, vozeći se, dnevno prelaze više od 70 kilometara obilazeći pacijente o kojima brinu i skrbe. Zahvalni smo Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću zbog konstantne brige za bolje uvjete i rad naših liječnika, ali i bolje uvjete zdravstvene zaštite naših pacijenata. Dom zdravlja VPŽ u voznom parku ima 40-ak vozila kojima obavljamo uslugu patronaže, njege u kući bolesnika, palijative te „kućnih posjeta“ – zaključio je dr. Ivica Fotez.

(Izvor: www.vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button