Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICA

Na vrhuncu toplinskog vala brojni osvježenje potražili u Dravi kod Sopja

Danas na vrhuncu drugog toplinskog vala ovoga ljeta, kada se temperatura penjala i do 40 stupnjeva Celzijevih, mnogi su osvježenje potražili na kupalištima, a jedno od nama bližih je ono na rijeci Dravi kod Sopja.

Ove godine je vodostaj rijeke Drave izrazito nizak, te su pješčani sprudovi pretvoreni u prave velike plaže, kojima bi mogla pozavidjeti i neka turistička mjesta na Jadranu.

Danas su osvježenje u Dravi kod Sopja, kako se moglo zaključiti prema registarskim tablicama automobila, došli potražiti kupači iz raznih dijelova Slavonije. 

 

– Ovo naše lijepo mjesto uz prelijepu rijeku Dravu je zapravo izletište i svi koji traže osvježenje u vodi to rade na vlastitu odgovornost, jer nije službeno kupalište. Uskoro bi ovdje trebala biti šetnica, jer je na natječaju prošao projekt koji smo prijavili a koji će obuhvatiti izgradnju poučne staze, tri kućice na drveću koje će biti vidikovci, četiri moderne velike ležaljke, te dodatne sadržaje za posjetitelje, odnosno klupe i stolove, kao i jedno veliko igralište za djecu s gusarskim brodom. Tu već imamo spremno igralište za odbojku na pijesku, koje koriste posjetitelji naše oaze mira. Posvjedočili ste se i sami da ovdje dolaze izletnici, mogu slobodno reći, iz cijele naše županije, ali i iz drugih nam susjednih županija, a kada uredimo šetnicu uvjeren sam da će ovo biti pravi izletnički raj. Plan za realizaciju izgradnje šetnice s popratnim sadržajima je od mjeseca rujna ove do mjeseca ožujka sljedeće godine, a vrijednost projekta je oko 650.000 kuna – najavio je načelnik Sopja Berislav Androš.

tks(D.Fišli/ Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button