DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Na večeri s Vretencima

Jučer je u prostoru restorana Sequoia održana donacijska večera u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina na kojoj su članovi ove vrijedne udruge pokazali svoje sposobnosti u izradi slastica i koktela te posluživanju.

Ova udruga djeluje već pet punih godina i s brojnim aktivnostima sudjeluje u svim aktivnostima grada. Postali su poznati i prepoznatljivi u našem okruženju, a i šire sa svojim trudom, radom i uspjesima koje ostvaruju korisnici udruge. Tako su upriličili i ovu donacijsku blagdansku večeru kako bi svojim sugrađanima pokazali svoje vještine i ugostili ih na sebi svojstven način.

Na samom ulazu u restoran su nas dočekala vesela lica s božićnim kapicama koja su dijelila božićne čestitke i zahvalnice uzvanicima te se kod njih mogla ostaviti i donacija. Svečano postavljeni stolovi restorana Sequoia bili su popunjeni do zadnjeg mjesta.

Dobrodošlicu i ugodnu zabavu na početku je poželio član Udruge Vretenac Goran Grahovac koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne. Zatim je Goran, kao pravi voditelj programa, najavio gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića.

Gradonačelnik je također poželio svima dobru i ugodnu večer, ali isto tako naglasio da je izuzetno ponosan na rad udruge i da mu je čast biti dio ove priče.

– Ovakva blagdanska večera Udruge Vretenac trebala bi postati tradicija i upriličiti se svake godine, – rekao je gradonačelnik Ostrošić, a kao znak zahvalnosti, Vretenci su gradonačelniku poklonili prekrasnu sliku koja je njihovih ruku djelo.

Zatim je riječ preuzela predsjednica udruge Vretenac, Patricija Karaman, koja je izrazila zahvalnost i zadovoljstvo što su se okupili svi korisnici, volonteri, predstavnici Grada i gradonačelnik, te ostali gosti s kojima Vretenci surađuju.

“Večera s Vretencima” je aktivnost kojom se obilježavaju dva bitna datuma – Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Međunarodni dan volontera (5. prosinca). Željeli su naglasiti sposobnosti i vještine njihovih članova koje su sudionici večere mogli i sami prepoznati.

Za kraj uvodnog djela svi Vretenci su otpjevali pjesmu “Sretan Božić svakome” uz koju su gosti i pljeskali i pjevali. Nakon toga je uslijedila večera. Prekrasno postavljen švedski stol bio je prepun raznih slanih i slatkih delicija, a svatko se mogao sam poslužiti.

Za barom restorana su Matej Teglović i Davor Marincel miksali koktele pod nazivom „Senzacija“ koje su s konobarom (također, članom udruge) Mariom Nujićem posluživali gostima. Djevojke Senka Jung i Anita Ločarević su uz vodstvo Sandre Jadek (Sandrini Kolači) dovršavale „Božićne muffine“ i na taj način zasladile cijelu večer.

Svatko se mogao doista dobro ugostiti i podružiti na ovoj večeri naših Vretenaca. U prostoru do restorana je upriličen mali božićni štand gdje su gosti mogli pogledati i kupiti božićne ukrase koje također izrađuju članovi udruge.

Za sam kraj večeri je članica udruge Viktorija Juran otpjevala božićnu pjesmu “Na Božić sama” uz koju se i zaplesalo.

Na ovoj večeri se stvarno mogao osjetiti duh Božića i mislimo da su svi uživali. Vretencima želimo puno uspjeha u radu i da stvarno ovakva druženja postanu tradicija.

Ova večera zasigurno ne bi bila moguća bez brojnih spozora kojima se Udruga posebno zahvaljuje:

LF international, Caffe i night bar F1, Krojački obrt Ronnys, Frizerski salon PIPI, Dragan Gaćeša, Frizerski salon TREND, Frizerski salon F1, Veterina Zeman, Restoran Sequoia i njihovi djelatnici, Vedoni d.o.o., Imperial trade d.o.o., Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, Sandrini kolači, Calco grafika d.o.o.

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button