DOGAĐANJANASLOVNICA

Na Trgu sv. Josipa postavljen jumbo plakat „Izgradimo zajedno kuću u Sibiću“

Kao što su Slatinčani već upoznati, kao i šira javnost, Grad Slatina se uključio u akciju hrvatskih gradova i općina pod nazivom „1 KUĆA -1 OPĆINA/GRAD“, u sklopu koje će svaka uključena lokalna samouprava obnoviti ili izgraditi po jednu kuću na potresom stradalom području.

U okviru ovoga projekta Grad Slatina će zajedno sa svojim sugrađanima pomoći sedmeročlanoj obitelji u Sibiću, čija je kuća nakon katastrofalnog potresa označena „crvenom“ oznakom te je predviđena za rušenje.

Jedna od prvih mjera bila je otvaranje podračuna redovnog računa Proračuna Grada Slatine broj:

HR3024120091520000734  pod nazivom: “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” s pozivom na broj odobrenja : HR68 7765- OIB uplatitelja, 
na koji svi oni, koji se žele i imaju mogućnosti uključiti u ovu akciju, mogu uplatiti sredstva kojima će se spomenutoj obitelji izgraditi topao i siguran dom.

U suradnji s Gradom Slatinom članovi Udruge HVIDR-a Slatina odradili su nekoliko akcija u Sibiću u sklopu kojih su s kuće skinuli crijep, letve i daske, te demontirali kompletnu građu. Na taj su način obavili pripremu za daljnje rušenje kuće.

Iako bi ovaj projekt mogao potrajati, u tijeku je prikupljanje potrebne projektne dokumentacije kako bi se moglo krenuti u daljnju realizaciju sanacije kuće, te se ide korak po korak.
– Ovim smo radovima osigurali vlasnicima kuće kakvu-takvu sigurnost jer im više ne prijeti padanje crijepa i ostale konstrukcije s krovišta pri svakom novom podrhtavanju tla, a ujedno je napravljena dobra priprema za daljnji proces sanacije kada za to dođe vrijeme, odnosno kada bude spremna sva dokumentacija na čijem se ishođenju intenzivno radi, – rekao je voditelj Odsjeka za komunalni sustav Grada Slatine Vjekoslav Hess prilikom prošle radne akcije odrađene u Sibiću.

Kako bi se podsjetilo na ovu hvalevrijednu akciju, u organizaciji Grada Slatine jučer su djelatnici Slatina koma postavili jumbo plakat na Trgu sv. Josipa u Slatini s natpisom „Izgradimo zajedno kuću u Sibiću“.

Na njemu su svi potrebni podatci na koji se način građani mogu uključiti i pomoći da zajedno izgradimo kuću u Sibiću, a prema saznanjima iz Gradske uprave do sada je na računu prikupljeno oko 100.000 kuna.

Podsjećamo da odgovore na sva pitanja i potrebite informacije vezane za ovu akciju možete dobiti u Gradskoj upravi Grada Slatine od kontakt osobe Jurice Culeja, višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte na broj telefona 091/600-9299 ili putem maila jurica.culej@slatina.hr.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button