DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Na putu za Ptuj, odmori kod Speed-ovaca

Bajkeri su prijatelji gdje god da se susretnu. Ne postoje granice i svuda šire prijateljstvo i svoj dobar “bajkerski duh”. Poznavali se ili ne, kada se susretnu putujući cestama uvijek se pozdrave, kao da se oduvijek znaju.

Slatinski MK “Speed” već je poznat svim bajkerima širom Balkana i kad god putuju ovim našim krajem rado svraćaju bar da se pozdrave. Tako su jučer (subota) u klupske prostorije svratili bajkeri iz četiri kluba iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

MK “Lutalice” iz Gračanice, MK “Bilo kuda Enes svuda” iz Gračanice, MK “Otac i sin” iz Sarajeva i “Support 7” od MC “Gremium” iz Brčkog. Dečki su krenuli iz Bosne i Hercegovine u Ptuj u Sloveniju na moto susrete. Kada su prešli granicu krenuli su dionicom Slavonski Brod – Našice i eto ih kod nas u Slatini. Slatinski “Speedovci” su pripremili hranu i piće da se dečki malo odmore i predahnu od puta, a to je i prilika da se vide i podruže.

Ovo bajkersko prijateljstvo traje više od deset godina i međusobno se posjećuju s vremena na vrijeme. Zbog obaveza i posla, ne vide se često, ali to ne umanjuje njihovo prijateljstvo.

U kratkom razgovoru smo saznali da rado posjećuju naše krajeve. Vahid Jašić, član MK “Lutalice” je naglasio kako se jako lijepo voziti našim cestama i kako je krajolik jako lijep. Istaknuo je da ljudi u prometu paze na bajkere i da odmah uspore i propuste ih.

Mihret Dalić je spomenuo kako je bio na susretima MK “Speeda” i kako je iz Slatine ponio samo lijepe uspomene na dobro bajkersko druženje. Budući da je “kotlovina” već bila gotova, ostavili smo ih uz smijeh i bajkerske priče. Poželjeli smo im sretan put u Sloveniju i naravno da se vidimo na našim 9. Moto susretima u Slatini 26. kolovoza 2023.

nm (Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button