DOGAĐANJANASLOVNICA

Na projektu „Instrumenti za socijalno uključivanje“ u Italiji sudjelovala i OŠ E. Kumičića Slatina

U talijanskom gradu Cagliari u Sardiniji od 5. do 11. studenog održan je skup u sklopu projekta „Instruments for Social Inclusion/ Instrumenti za socijalno uključivanje“ na kojemu je sudjelovala i učiteljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Patricija Karaman.

Projekt „Instrumenti za socijalno uključivanje“ razmjena je mladih ljudi koja je uključila ​​42 mlade osobe iz Italije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Rumunjske, a glavne teme projekta bile su isključivanje, imigracija i uloga glazbe kao sredstva za poticanje procesa socijalne uključenosti.

Povećanje imigracijskih tokova na europskoj razini uzrokuje širenje ksenofobije i rasizma te uzrokuje uspjeh ekstremnih političkih skupina, što potkopava stabilnost Europske unije i sprječava proces socijalne uključenosti.  Kroz projekt velika važnost posvećivala se glazbi koja je zahvaljujući svojoj prirodi univerzalnog jezika savršen alat za borbu protiv predrasuda i stereotipa koje proizlaze iz nedostatka dijaloga, kulturne svijesti i komunikacijskih poteškoća.

Glavni cilj projekta je unaprijediti proces socijalne uključenosti kroz glazbu, te razmjenjivanje ​​dobre prakse razvijene na europskoj razini u ovom području.  Također jedna od aktivnosti projekta uključivala je analizu europske situacije sa migracijskim tokovima te koja je važnost mobilnosti programa Erasmus + projekata kao sredstva za socijalno uključivanje i osobni razvoj.
(mf/Foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button