DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Na posljednjem koncertu povodom Dana grada 2019. raspalili tamburaši TS Kas

Ovogodišnji bogat program povodom proslave Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine upotpunio je sinoć zanimljiv koncert Tamburaškog sastava Kas.

Osječki tamburaši oduševili su brojnu slatinsku publiku koja je mogla uživati u širokom asortimanu pjesama. Bilo je tu zabavnih, pop, tamburaških i drugih skladbi, tako da je svatko mogao pronaći nešto za svoju dušu.

U sastavu je 7 tamburaša Nikola Anić, Miloš Grubić, Hrvoje Nemec, Danijel Kovačević, Jerko Abidžić, te Marko Kovačević i Dinko Glavaš koji su nam otkrili kako zajedno sviraju već deset godina, ali za sve to vrijeme nisu izgubili onu iskru, te i danas sviraju istim žarom kao i na početku. Kažu da je to najsvjetlija točka sastava te da svakim izlaskom na pozornicu „pozitivno nisu normalni“, što publika prepoznaje i voli.
Kas će do kraja rujna ove godine zaokružiti priču oko svog drugog albuma „Danas smo kraljevi“, izlaskom singlova i spotova koje njihovi brojni fanovi s nestrpljenjem očekuju.

Inače počeci njihovog autorskog rada bili su 2012. godine na festivalu u Županji s pjesmom „Još niz sokak bagrem miriše“, a od tada su nastupali na brojnim festivalima, u Požegi, Kutjevu, Pitomači, Novom Sadu, CMC-u…, a nastupe su osim po cijeloj Hrvatskoj i Europi imali u Kanadi, te SAD-u gdje će se po četvrti puta zaputiti krajem ove godine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button