NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe sudjelovali i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije

Hrvatski sabor je 2013. godine jednoglasnom odlukom 30. travanj proglasio Nacionalnim danom HMS-a. Tom odlukom hrvatska hitna medicinska služba pridružila se nizu svjetskih zemalja koje tako nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS), koje se svake se godine održava u drugom gradu, održano je 30. travnja, u Rijeci u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, gdje se nizom edukacijskih programa nastojalo građanima približiti djelatnost i dostignuća HMS-a.

Na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe sudjelovali su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije na čelu s Danijelom Rešetarom, zamjenikom ravnateljice ustanove te članovima tima: Željkom Škiljićem, Vladimirom Preradovićem i Draženom Rastijom. Tim Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije obišao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić, te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. Intencija ove manifestacije je kod građana razviti svijest o važnosti prepoznavanja hitnih stanja te ih upoznati s jednostavnim postupcima kojima mogu pridonijeti boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.
(www.vpz.hr/ Foto: I. Tubić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button