DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Na natjecanju za izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji “Šokački cvit” u Županji Slatinčanka Ana Bićanić osvojila naslov druge pratilje

Glazbeno-scenskom priredbom “Oj dorati, moje zlato suvo”, u Županji je u petak, 2. veljače svečano otvoreno 57. Šokačko sijelo koje je posvećeno šokačkoj tradiciji uzgoja konja.

Manifestaciju je u kino dvorani “Mladost” otvorenom proglasio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, a riječi dobrodošlice posjetiteljima je uputio i županjski gradonačelnik Damir Juzbašić naglasivši kako su organizatori priredili sjajan i raznovrstan program.

Šokačko sijelo najveća je kulturno-zabavna manifestacija grada Županje. Na njemu se od 1968. godine svake veljače kroz predstave, priredbe, okupljanja i slavlja nastoje njegovati kultura i tradicija Slavonije, a centralni i najsvečaniji program Sijela je Šokački cvit.

Šokački cvit natjecanje je na kojem se za titulu najljepše bore djevojke obučene u narodne nošnje. U program Šokačkog sijela uvršteno je 1969. godine kada se po prvi put birala najljepša Šokica Šokačkog sijela.

Ove je godine između 12 kandidatkinja titulu najljepše odnijela Antonija Tonka Oršolić iz Županje, odjevena u baranjsko narodno ruho, prva pratilja je Josipa Jagodanović iz Bartolovaca, a druga pratilja Ana Bićanić iz Slatine.

Ana Bićanić, članica Kulturno umjetničkog društva Dika Slatina predstavila se u sopjanskoj narodnoj nošnji te na najbolji mogući način predstavila svoj grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju.

Manifestacija Šokačko sijelo traje do 13. veljače dokad će se u Županji održati niz tradicijskih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi.

(mf; Izvor: www.facebook.com/sokackosijelozupanja/)

Ana Bićanić
Josipa Jagodanović
Antonija Tonka Oršolić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button