NASLOVNICASPORT

Na krilima Bubaša i Šantića Slatina slomila Urije

I više nego uzbudljivo bilo je jučer u sportskoj dvorani osnovne škole u Čačincima gdje su svoje redovne prvenstvene utakmice kao domaćini igrali juniori i seniori MNK Slatine.

U derbiju 12.kola druge lige  sastale su se momčadi Slatine i Urije iz Nove Gradiške. Slatina je od početka bila ta koja je kontrolirala igru, ali i rezultat, koji je nakon 6 minuta igre glasio 2:0 zahvaljujući pogocima Prlića i Bubaša. Gosti su uspjeli smanjiti no golom Šantića na odmor se odlazi prednošću Slatine od dva gola. Na samom početku drugog dijela Urije ponovno smanjuju na minus jedan da bi Bubaš i Šantić do 35.minute povećali na, mislilo se nedostižnih plus tri. Ipak u istoj minuti Urije ponovno pogađaju, a sjajni Bubaš na drugoj strani nedugo zatim na asistenciju Spudića postiže svoj treći pogodak za 6:3 vodstvo Slatine. Iako je do konca ostalo samo dvije minute gosti su se i u tom kratkom periodu uspjeli vratiti te s dva gola dovesti utakmicu u itekako neizvjesnu završnicu. Na sreću Slatine i njezinih navijača vremena za totalni preokret nije bilo i Slatina upisuje tešku, ali jako bitnu pobjedu rezultatom 6:5. Gosti su se, iako prema riječima njihova trenera Borisa Andrakovića poprilično oslabljeni u ovom susretu ( u što smo se i sami uvjerili pogledavši zapisnik iz utakmice 3.kola u kojem je tada protiv Slatine igralo 8(!) igrača, a kojih sinoć nije bilo u Čačincima), pokazali u odličnom svijetlu, kao ekipa koja u svakom trenutku zna što radi i što hoće. Uporno forsirajući nekoliko uigranih šablonskih akcija stvarali su velike probleme Slatini tijekom cijele utakmice dok s druge strane Slatina je većim dijelom prikazivala zrelu igru no na momente neshvatljiva dekoncentracija omogućila je gostima da znalački kazne svaki taj propust. Iako je utakmica obilovala pogocima, i to podosta atraktivnim (Šantić, Bubaš), oba su vratara bila na visini zadatka, posebice gostujući Luka Iveković koji je brojnim sjajnim intervencijama itekako pripomogao svojoj ekipi da ostane u igri za bodove sve do samog kraja. Nakon dugo vremena svih 40 minuta među vratnicama Slatine odlično je odradio Vanja Dragojević.

Prije prvih ekipa susret druge lige odigrali su juniori Slatine i Broda. I tu je završnica bila neizvjesna no sa zamijenjenim ulogama, jer tu su domaćini ganjali prednost vršnjaka iz Slavonskog Broda koja je iznosila 5:2. Uspjeli su Slatinčani postići dva gola no za nešto više falilo je malo više vremena.

2.HMNL istok

12.kolo

MNK SLATINA           6(3)

MNK URIJE                 5(1)

ČAČINCI Dvorana OŠ AG Matoša. Gledatelja: 100. Suci: Ličinić (Orahovica) i Horvatek (Našice). Strijelci: 1:0 – Prlić (1)(asistencija Vicić), 2:0 – Bubaš (6), 2:1 – Brkljača (15), 3:1 – Šantić (19) (Bubaš), 3:2 – Blažević (25), 4:2 – Bubaš (31), 5:2 – Šantić (35), 5:3 – Brkljača, 6:3 – Bubaš (36)(Spudić), 6:4 – Brkljača (38), 6:5 – Mikanović (39).

SLATINA: Dragojević, Vicić, Šantić, Prlić, Kupres, Bošnjak, Fotez, Bubaš, Bihar, Radonjić, Knežević, Spudić, Culej, Šimek. Trener: Nikola Miščević

URIJE: Iveković, Brkljača, Blažević, Mikanović, Balunović, Franić, Starčević, Horvatović. Trener: Boris Andraković

2.HMNL istok – juniori

MNK SLATINA                     5(0)

MNK BROD                         4(3)

ČAČINCI Dvorana OŠ AG Matoša. Gledatelja: 50. Suci: Hrženjak (Mikleuš) i Pastuović (Nova Bukovica). Strijelci: 0:1 – Bašić (1), 0:2 – Juraja (3), 0:3 – Škorić (14), 1:3 – Dmitrović (20), 1:4 – Pilipović (23), 2:4 – Kolembus (26), 2:5 – Kovačević (27), 3:5 – Puača (29), 4:5 – Bogati (31).

SLATINA: Tunić, Petrinjak, Mudri, Dmitrović, Puača, Jaković, Bogati, Stjepić, Šuntić, Kolembus. Trener: Bočkaj i Menčik

BROD: Soldan, Kovačević, Škorić, Juraja, Bašić, Vrljić, Pilipović, Javor, Velikanović, Marijić.
(dj/Foto:Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button