DOGAĐANJANASLOVNICA

Na dvije lokacije u Slatini nova regulacija prometa

Na inicijativu građana slatinske Ulice kralja Zvonimira, Grad Slatina je odobrio izradu Prometnog elaborata temeljem kojega je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom izdala Suglasnost za izvođenje radova na izmjeni i dopuni prometne signalizacije u ulicama Braće Radić i Kralja Zvonimira u Slatini.

Riječ je dionicama spomenutih ulica koje su se pokazale iznimno prometno opasne s učestalim prometnim nesrećama, pa čak i sa smrtnim posljedicama.

Osim toga u Ulici kralja Zvonimira kod križanja sa Stublovačkom i Lovačkom ulicom smanjena je preglednost vozilima koja dolaze iz Stublovačke ulice. Također na navedenom se raskrižju nalazi pješački prijelaz koji koriste djeca i građani iz tog dijela grada, a zbog konfiguracije terena im je smanjena preglednost.

Kod kućnog broja 80 u Ulici braće Radić dolazi do učestalog parkiranja vozila uz bankinu, a vrlo često vozila budu parkirana dijelom ili u cijelosti na kolniku uslijed čega je ugrožena prometna sigurnost i smanjena preglednost vozilima koja se iz Ulice Matije Gupca uključuju na Ulicu braće Radić.

Izdavanjem Suglasnosti ŽUC-a taj je problem riješen, te su krajem 2023. godine, odnosno prije nekoliko dana djelatnici tvrtke Ceste d.d. Bjelovar obavili radove na izmjeni i dopuni prometne signalizacije.

Tako je u Ulici kralja Zvonimira u smjeru zapad – istok (Slatina – Kozice) umjesto postojećeg znaka koji označava cestu ili dio ceste kojim se vozila u idealnim uvjetima ne smiju kretati brzinom većom od 70 km/h, postavljen znak kojim je regulirano smanjenje najveće dozvoljene brzine kretanja vozilima, odnosno koji označava kretanje dozvoljeno do 50 km/h. 

Znak koji označava cestu ili dio ceste kojim se vozila u idealnim uvjetima ne smiju kretati brzinom većom od 50 km/h postavljen je i ispred raskrižja s Lovačkom i Stublovačkom ulicom u smjeru istok – zapad (Kozice – Slatina) uz postojeći znak koji označava blizinu mjesta na kojem se nalazi obilježen pješački prijelaz.

U Ulici braće Radić uz desni rum kolnika u smjeru istok – zapad (Slatina – Sladojevci) ispred k.br. 76 postavljen je prometni znak koji označava stranu ceste na kojoj je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila. 

Novom regulacijom prometa trebala bi se smanjiti opasnost za sve sudionike u prometu, na zadovoljstvo svih Slatinčana osobito onih koji stanuju i redoviti prometuju spomenutim dionicama.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button