DOGAĐANJANASLOVNICA

Na 3. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji sudjelovali i hodočasnici slatinskog dekanata

Splitsko-makarska nadbiskupija bila je domaćin 3. nacionalnog susreta katoličkih obitelji koji se pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti” održao u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna.

Oko 150 hodočasnika iz slatinskog dekanata koji obuhvaća župe: Čađavica, Nova Bukovica, Podravska Moslavina, Sladojevci, Slatina – Sv. Josipa, Slatina – Bl. Ivana Merza, Sopje i Voćin na hodočašće je krenulo 14. rujna kroz Bosnu i Hercegovinu s krajnjim ciljem, sudjelovanje na 3. nacionalnom susretu katoličkih obitelji koji se održavao na Gospinom otoku u Solinu.

„Putovali smo kroz Bosnu i Hercegovinu gdje smo posjetili katedrale u Sarajevu i Mostaru, kao i franjevačku crkvu i Caritasov dom. Prošli smo pokraj Međugorja i nastavili dalje prema Solinu gdje smo bili jako lijepo primljeni. Posebno nas je ganula organizacija mladih volontera koji su nas dočekali na naplatnim kućicama, opskrbili nas vodom i šeširima za zaštitu od sunca. Dobili smo vodiče koji su nam predstavili program nacionalnog susreta katoličkih obitelji. U nedjelju smo sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, a potom smo ostali na druženju s obiteljima na Gospinom otoku.
Ono što je posebno lijepo je to što je na ovom hodočašću i putovanju bilo više obitelji s brojnom djecom iz našeg dekanata, gdje su išli i roditelji i djeca. Oni su predstavljali naše župe i naš dekanat.“
– ispričao nam je dekan slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Slatina, vlč. Dragan Hrgić koji je predvodio hodočasnike na ovom putovanju. (mf/Foto: Župa sv. Josipa Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button