Home / NASLOVNICA / Na 24. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom i slatinski Vretenci

Na 24. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom i slatinski Vretenci

U Zagrebu 21. i 22. listopada u Hotelu Ariston održan 24. hrvatski simpozij za osobe invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su ove godine Udrugu Vretenac predstavljali volonter Siniša Dušak i član Udruge Josip Miter, a sve s ciljem jačanja ne samo volontera već i članova Udruge Vretenac.

Simpozij je organizirao Hrvatski savez osoba s invaliditetom, a tema simpozija bila je Konvencija UN o pravima osoba s invaliditeom – globalni ciljevi, zapošljavanje i osobni pomagači. Uz navedene teme, na simpoziju sudionici su upoznati i s temama: Digitalno bez prepreka, Poticajima do održivog zapošljavanja osoba s invaliditetom, Poticanje socijalnog poduzetništva, EU Disability card – Europska kartica za osobe s invaliditetom, Zakon o osobnoj asistenciji u Republici Sloveniji i Pomoćnik u nastavi i stručni komunikacijski posrednik.

Uz predavače iz Hrvatske, na simpoziju su aktivno sudjelovali i Catherine Naughton iz Europskog foruma osoba s invaliditetom EDF, te Regina Castillo iz UNICEF-a.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

x

Check Also

PONOS HRVATSKE – Jandroković: ‘Vi zaslužujete poštovanje cijele naše zemlje’

Svakom od njih predsjednik Sabora Gordan Jandroković stisnuo je ruku, upoznao ih, poslušao njihove priče, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org