ŽUPANIJA

Na 16. Ekobisu u Bihaću Virovitičanima pregršt priznanja

Na 16. Ekobisu, međunarodnom sajmu ekologije, održanom 13. – 15. rujna, u Bihaću, BiH, organizator sajma dodijelio je priznanja institucijama i izlagačima za kvalitetu proizvoda.

Posebno priznanje dodijeljeno je Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću za podršku Ekobisu, međunarodnom sajmu ekologije

Medenoj iz Virovitice dodijeljeno je pregršt priznanja za kvalitetu meda.

U ime Medene, priznanja je primio, njen utemeljitelj Slavko Švraka, najveći hrvatski pčelar, koji ima preko 2.000 pčelinjih zajednica i proizvodi godišnje cca 100 tona meda, kao i ostale pčelinje proizvode (propolis, cvjetni prah, matična mlječ i dr.), dobio je plakete za kvalitetu, za med od bagrema, lipe i šumski med.

Posredstvom i u organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, Slavko Švraka  kontinuirano izlaže na Ekobis-u, međunarodnom sajmu ekologije, u Bihaću, BiH, na kojem svake godine ostvaruje zapaženu prodaju i plasman meda i ostalih pčelinjih proizvoda, čija prodaja se svake godine povećava.

Slavko Švraka je, 2011. godine, dobio „Zlatnu kunu“ HGK – Županijske komore Virovitica za razvoj pčelarstva u Virovitičko – podravskoj županiji i Republici Hrvatskoj., a osvajao je i niz prestižnih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu (BiH, Mađarska), za kvalitetu meda. (mf/Izvor: VPŽ)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button