DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Na 15. Obrtničkim sportskim igrama u Malom Lošinju i slatinski obrtnici

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore od 11. do 14. svibnja 2023. godine u Malom Lošinju održane su 15. obrtničke sportske igre na kojima je sudjelovalo preko 850 sudionika, a tom su prigodom pokazali svoje sportske vještine u raznim disciplinama.

Domaćin ovogodišnjih Obrtničkih sportskih igara bila je Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, a unatoč kiši koja nije spriječila obrtnički sportski duh, svečano ih je otvorio Robert Blažinović, v.d. ravnatelj Uprave za industriju poduzetništvo i obrt (MINGOR).

Na Sportskim su igrama sudjelovali i obrtnici Virovitičko-podravske županije koje su predstavljala 4 člana Udruženja obrtnika Pitomača i 17 članova Udruženja obrtnika Slatina koje su predvodili predsjednik slatinskog Udruženja Zlatko Šomođi i tajnica Snježana Graovac.

Sudionici su se natjecali u raznim sportskim disciplinama, a predstavnici Virovitičko-podravske županije pokazali su svoje sportske vještine u njih četiri; kuglanju, pikadu, krosu i povlačenju užeta.

Tako su u kuglanju ekipu sačinjavali: Matija Gregurek, Stjepan Kenjerić, Drago Vuk, Dario Fras i Zvonko Šimić.

U potezanju konopa natjecali su se: Darko Lukačević, Marjan Đorđević, Zvonko Šimić, Zlatko Šomođi, Dario Fras, Blaženka Bilić i Danijela Šimić.

U pikadu su se okušali: Bruno Fabijanac, Katarina Fabijanac i Snježana Graovac, dok su se u krosu okušali Bruno i Katarina Fabijanac.

Osim spomenutih obrtnika na susretima su sudjelovali još i Slavko Nemet i Branka Nemet iz Pitomače, te Ivo Bilić, Marica Šomođi, Natalija Lukačević, Jasminka Čučković, Vesna Vuk i Ljiljana Kenjerić iz Slatine.

Iako se kući nisu vratili s medaljama, pokazali su veliki sportski duh te razmijenili iskustva tijekom druženja ovoga vikenda s kolegama iz cijele Hrvatske.
(Mihaela Feldi/Foto: Udruženje obrtnika Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button