DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Na 15. nacionalnoj izložbi inovacija MLADI@INOVACIJE 2023. Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet okitili se zlatnim odličjem

U Omišlju se od 19. do 21. listopada 2023. godine održavala 15. nacionalna izložba mladih inovatora i tehničkog stvaralaštva MLADI@INOVACIJE 2023.

Uz mentoriranje profesora Darka Špoljarića učenici trećeg razreda tehničara za elektroniku Srednje škole Marka Marulića Slatina, Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet osvojili su zlatnu medalju.

Riječ je o izložbi koja iz godine u godinu raste po kvaliteti, ali i broju izloženih eksponata. Tako su se i ove godine u Omišlju okupili mladi inovatori iz cijele Hrvatske. Među 95 prijavljenih radova svoje mjesto su po prvi puta pronašli i spomenute slatinske škole.
Oni su tijekom tri dana prezentirali nadograđenu inačicu već proslavljenog digitalnog potezanja užeta, ali ovog puta za ekipno odigravanje. Ogromno zanimanje izazvala je i nadograđena inačica igre križić-kružić.
Nakon stručnog ocjenjivačkog suda učenici SŠ Marka Marulića iz Slatine i njihov mentor okitili su se zlatnim odličjem i time pokazali kako se predanim radom, znanjem i stručnošću doprinosi rastu i razvijanju inovatorskog duha.

Izložbu su organizirali Savez inovatora PGŽ-a Rijeka, uz potporu Saveza riječkih inovatora, KIN-a Kastav, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, UI Interinova Matulji, IN kluba Rijeka te Zajednice tehničke kulture Rijeka. Sponzor izložbe bio je HBOR.

(mf, SŠ Marka Marulića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button