DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

MUP: Upravljao osobnim automobilom s koncentracijom alkohola 4,18 g/kg

Utvrđena koncentracija alkohola 4,18 g/kg kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila oko 13,40 sati u Gačištu

 

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama je jedno dijete vozač bicikla teško ozlijeđeno, a 3 sudionika u osobnim automobilima i jedno dijete vozač osobnog prijevoznog sredstva su lako ozlijeđeni. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je devetogodišnje dijete teško ozlijeđeno, se dogodila u srijedu oko 20 sati u Velikom Polju. Do prometne nesreće je došlo kada je dijete, koje je upravljalo biciklom koristeći reflektirajući prsluk i biciklističku kacigu, prilikom polukružnog okretanja na križanju sišlo na šljunčani put, pri čemu je zbog velike razlike u razini između asfaltiranog i šljunčanog kolnika biciklom palo na zelenu površinu.
Osim ovoga teško nastradalog djeteta, dijete je sudjelovalo i u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u 11,15 sati u Slatini. U ovoj prometnoj nesreći je 8-godišnje dijete upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom po nogostupu, uslijed kretanja neprilagođenom brzinom izgubilo nadzor nad vozilom, prednjim kotačem zahvatilo kanalicu za odvod vode i palo na zelenu površinu.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 315 prekršaja i to 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 8 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 19,40 sati u Pitomači, i to brzina kretanja osobnog automobila od 116 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,18 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 48 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 13,40 sati u Gačištu. Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola tako velike koncentracije ovaj vozač je upravljao vozilom i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas. S obzirom na to da se radilo o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ovaj vozač je uhićen.

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button