NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Uhićen traktorist koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,23 g/kg je utvrđena kod 57-godišnjeg bicikliste u petak oko 10,50 sati u Cabuni.


Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih jedna sa ozlijeđenim osobama, u kojoj su vozač i putnik u osobnom automobilu lako ozlijeđeni, i 9 s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 294 prekršaja i to 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 125 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,23 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 57 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 10,50 sati u Cabuni.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila od 2,60 g/kg je utvrđena u petak u 16,10 sati u Sedlarici kod 28-godišnjeg vozača traktora koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, zbog čega je, sukladno odredbama čl. 134 Prekršajnog zakona uhićen.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 23 sata u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h, a vozač osobnog automobila je upravljao brzinom od 119 km/h.
 
Nadzor brzine kretanja vozila će tijekom predstojećeg tjedna biti prioritet postupanja policijskih službenika u nadzoru prometa pošto će cijeli tjedan, u periodu od 17. do 23. travnja 2023. godine u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL na području cijele Europe, pa tako i na području Policijske uprave virovitičko-podravske, biti vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 
                                                                                      Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button