NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: U subotu, 16. rujna na Trgu Svetog Josipa u Slatini besplatan pregled dječjih autosjedalica

U subotu, 16. rujna 2023. godine od 17,30 do 19 sati na parkirališnom prostoru na Trgu svetog Josipa kod parka u Slatini, Udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice znatno smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda roditelji će na info-točci moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i svi koji su u očekivanju rođenja djeteta kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

                                                       Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button