NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: U Slatini ukradenim vozilom sletio u putni kanal

U Slatini je u nedjelju tijekom noći 31-godišnji muškarac otuđio osobni automobil te pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal

Dana 22. listopada, oko 04,35 sati u Slatini, 31-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje uzrokovao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,33 g/kg, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Prometna nesreća je izazvana tako što je vozač desnim kotačima zahvatio putnu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom. Prednjim dijelom vozila udario je u betonski most te uslijed rotacije zadnjim dijelom vozila udario u betonsku ogradu i vozilom sletio u putni kanal. Vozač se nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su u neposrednoj blizini mjesta događaja pronašli 31-godišnjaka za kojeg su utvrdili da je upravljao osobnim automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola 31-godišnji vozač je uhićen po čl. 134 Zakona o prekršajima.
Vozilom Hitne pomoći  prevezen je u Dom zdravlja u Slatini gdje su mu okvalificirane lakše tjelesne ozljede.
Protiv 31-godišnjaka će zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen optužni prijedlog.

Policijski službenici su daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da postoji osnovana sumnja da je 31-godišnji vozač počinio kazneno djelo krađe osobnog automobila kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti će podnesena adekvatna pismena.

                                                             Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button