NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: U Slatini uhićena vozačica koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola 2,74 g/kg

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama su 2 biciklista teško ozlijeđena uslijed pada sa bicikla i 2 sudionika u prometu su lako ozlijeđena. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
Prometna nesreća u kojoj su vozač i putnik lako ozlijeđeni se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima, oko 6,50 sati na dionici ceste između Kloštra Podravskog i Kladara. Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač osobnog automobila, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola koncentracije 1,07 g/kg neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, na izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i zahvatio putnu bankinu. Nakon što je nastavio nekontroliranu vožnju kolnikom zahvatio je smjerokazni stupić i znak turističke signalizacije koje je oštetio, a potom je došlo do slijetanja vozila sa ceste u putni jarak. Od udara u kosinu putnog jarka je došlo do  višestrukog prevrtanja vozila i slijetanja u šumu.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 292 prekršaja i to 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 71 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 13,30 sati u Čađavičkom Lugu, i to brzina kretanja osobnog automobila od 107 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,74 g/kg je utvrđena kod vozačice osobnog automobila starosti 57 godina koja je zatečena kako upravlja vozilom u petak u 18,10 sati u Slatini, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena.
Osim ove vozačice, protekli tjedan je uhićeno još 6 vozača, svi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u pijanom stanju ili odbijanja alkotestiranja.

                      Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button