DOGAĐANJANASLOVNICA

MUP: U prometnim nesrećama teško ozlijeđena 3 sudionika u prometu

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 3 sudionika u prometu teško ozlijeđena i 9 lako.
Tri teško ozlijeđena sudionika u osobnim automobilima su nastradala u 2 prometne nesreće koje su se dogodile u Terezinom Polju i na obilaznici Slatine.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila na D2 kod Slatine u četvrtak u svitanje, a u sudaru vozila iz suprotnih smjerova kojega je nepropisnim kretanjem kolnikom uzrokovao 33-godišnji vozač osobnog automobila su 2 sudionika teško ozlijeđena i 2 lako.
Druga teška prometna nesreća se dogodila u 06,05 sati u nedjelju, a slijetanje vozila s ceste je nepropisnim kretanjem kolnikom uzrokovao 28-godišnji vozač osobnog automobila koji je u toj prometnoj nesreći nastradao. Bio je to jedini vozač koji je protekli tjedan uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 226 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 50 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 16 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 108 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,36 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 29 godina koji je upravljao vozilom u utorak u 21,30 sati u Rezovcu.
Tijekom proteklog tjedna su 2 vozača starosti 19 i 25 godina uhićena sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona, obojica zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok im je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova.

                                                             Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button