NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Tijekom 24-satnog nadzora brzine na području Policijske uprave VPŽ utvrđeno 128 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila lako ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 448 prekršaja i to 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 258 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,86 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 62 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 13 sati u Virovitici.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 14,40 sata u Ulici M. Gupca u Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 50 km/h, a mlada vozačica osobnog automobila starosti 19 godina je upravljala brzinom od 108 km/h.
Ova brzina kretanja vozila je utvrđena tijekom 24-satnog nadzora brzine koji je proveden u petak, 21. travnja 2023. godine u sklopu provedbe aktivnosti organizacije ROADPOL, a ukupno je tijekom 24-satnog nadzora brzine na području Policijske uprave virovitičko-podravske utvrđeno 128 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su tijekom proteklog tjedna uhićena 2 vozača, dok je jedan zadržan sukladno odredbama čl. 137 istoga zakona.
U ponedjeljak u 13,40 sati je u Starom Gracu uhićen 27-godišnji vozač osobnog automobila kojemu je zbog negativnih bodova ukinuta vozačka dozvola, a obzirom da se radilo o višestrukom povratniku u činjenju najtežih prekršaja privremeno mu je oduzeto vozilo.
U nedjelju oko 3 sata je uhićen 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,61 g/kg. Ovom vozaču je uređajem za nadzor brzine utvrđeno prekoračenje ograničenja brzine u Ulici S. Radića u Virovitici, zbog čega su ga policijski službenici pokušali zaustaviti u cilju procesuiranja ovog prekršaja. Pošto se nije zaustavio na znak policijskih službenika nego nastavio kretanje, u bijegu je u nepreglednom zavoju sletio sa ceste i sa mjesta događaja se pokušao udaljiti pješice, no ubrzo je uhićen od strane policijskih službenika uz primijenjenu uporabu sredstava prisile.

                                                                      Policijska uprava virovitičko-podravska

                       

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button