NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač bicikla koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i dijete koje se u osobnom automobilu nije prevozilo na propisani način u dječjoj sjedalici lako ozlijeđeni.

 Šest prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, sve na području Virovitice i Pitomače. Kod čak 4 vozača su utvrđene koncentracije teškog pijanog stanja veće od 2,00 g/kg, a samo jedna prometna nesreća se dogodila u noćnim uvjetima vožnje.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 343 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 55 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 12,50 sati u Milanovcu, kada je na dionici županijske ceste u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 126 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,69 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 32 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom prije stjecanja prava na upravljanje u subotu u 11,10 sati u Sedlarici. Obzirom da je prijetila opasnost da će nastaviti s počinjenjem prekršaja ovaj vozač je uhićen.

Osim njega je protekli tjedan uhićen i 36-godišnji vozač osobnog automobila zbog odbijanja alkotestiranja.

Policijska uprava virovitičko-podravska

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button