NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,71 g/kg je utvrđena kod 38 – godišnjeg bicikliste

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 15 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede, 5 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede te 11 s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, ali su naknadno pronađeni. Kod 2 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

U prometnoj nesreći u kojoj je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, one nisu opasne po život.
 
Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 225 prekršaja, od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 47 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,71 g/kg je utvrđena kod vozača starosti 38 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom, u utorak, 29. kolovoza 2023. godine u 13,45 sati u mjestu Milanovac.

Najveća brzina kretanja vozila od 115 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u petak, 1. rujna 2023. godine u 15,54 sati u mjestu Suhopolje, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 137 Prekršajnog zakona jedna je osoba zadržana u prostorijama za zadržavanje do otrežnjenja.

Tijekom proteklog tjedna, bila je provedena akcija pojačanog nadzora i zaštite pješaka i biciklista te je kontrolirano 56 vozila, vozača i pješaka, a utvrđen je 41 prekršaj.

                                                      Policijska uprava virovitičko-podravska
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button