NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,04 g/kg je utvrđena kod 46-godišnjeg biciklista 

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 8 s materijalnom štetom.
U pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama 2 osobe zadobile su lake tjelesne ozljede te su u tri prometne nesreće osobe zadobile teške tjelesno ozljede od čega su u dva slučaja teške tjelesne ozljede opasne po život.
 Najteža prometna nesreća dogodila se 23. kolovoza 2023. godine oko 7,30 sati u mjestu Novi Senkovac kada je vozač bicikla 90- godišnji muškarac prilikom dolaska ulicom Matije Gupca na križanje s Varaždinskom ulicom – državna cesta 34, a koja je cesta s prednošću prolaska nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom te je tom prilikom došlo do udara prednjeg djela bicikla u lijevu bočnu stranu teretnog automobila i pada bicikliste na kolnik. Tom prilikom vozač bicikla je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je trenutno jedini ozlijeđeni koji je i dalje životno ugrožen. 
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 225 prekršaja i to 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu, 26. kolovoza 2023. godine u 10,50 sati u Čačincima, i to brzina kretanja motocikla od 126 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,04 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je zatečena kako upravlja biciklom u nedjelju, 27. kolovoza 2023. godine u 14,55 sati u mjestu Španat.
Tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba u svojstvu vozača četverocikla koji je upravljao pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova.
Ovom prilikom još jednom pozivamo i apeliramo prema svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa da se obazrivo i oprezno ponašaju u prometu.

                                               Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button