NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Upravljao vozilom u naseljenom mjestu 46 km/h iznad ograničenja, a vozačica upravljala biciklom s 3,76 g/kg alkohola         

Foto: ilustracija

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 11 s materijalnom štetom.

U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama 5 osoba zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u trećoj prometnoj nesreći 16. kolovoza 2023. godine u mjestu Čačinci oko 17,40 sati vozač osobnog automobila izgubio nadzor nad upravljanjem te je sletio s vozilom u putni kanal kada je došlo do udara osobnog automobila u putni most, a tom prilikom vozač je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 244 prekršaja i to 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak, 15. kolovoza 2023. godine u 9,26 sati u Koriji, i to brzina kretanja osobnog automobila od 116 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,76 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 43 godine koja je zatečena kako upravlja biciklom u subotu, 19. kolovoza 2023. godine u 17,00 sati u Pitomači.

Tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićene su tri osobe osoba u svojstvu vozača osobnog automobila od čega jedna osoba radi upravljanja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te dvije osobe poradi upravljanja pod utjecajem alkohola. Također temeljem članka 137. Prekršajnog zakona jednoj osobi poradi upravljanja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola određeno je zadržavanje do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Ovom prilikom još jednom pozivamo i apeliramo prema svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, da svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.
 
                                                                         Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button