NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu protekli tjedan

U prometnoj nesreći osobnih automobila u Jugovom polju jedan od vozača je teško ozlijeđen, a četiri sudionika  su lako ozlijeđena

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač bicikla i osobnog automobila teško ozlijeđeni, a 4 sudionika u osobnom automobilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći u Jugovom Polju su lako ozlijeđena.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u nedjelju u 15,35 sati u Jugovom Polju. Do prometne nesreće je došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila vršio pretjecanje preko središnje pune linije, na dionici ceste na kojoj je pretjecanje prometnim znakom zabranjeno, a da prometna traka po kojoj je vršio pretjecanje nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti. Nakon direktnog udara prednjeg dijela vozila u prednji dio osobnog automobila koje je naišlo iz suprotnog smjera je došlo do odbacivanja vozila koje je pretjecalo u putni jarak, dok je drugo vozilo ostalo zaustavljeno na kolniku. U ovoj prometnoj nesreći je 44-godišnji vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, dok su vozač drugog vozila i 3 putnika u njemu, među kojima i 13-godišnje dijete, zadobili lake tjelesne ozlijede.

Druga teška prometna nesreća se dogodila u petak oko 20,15 sati u Turanovcu. Jedini sudionik ove prometne nesreće je bio 66-godišnji vozač bicikla koji je izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Biciklista koji je u ovom padu s bicikla zadobio teške tjelesne ozlijede je odbio alkotestiranje.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 277 prekršaja i to 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 48 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,71 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 58 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23,05 sati u Čačincima.
Najveća brzina kretanja vozila od 111 km/h je utvrđena u srijedu u 15,15 sati u Orahovici, na dionici D2 izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.

Tijekom proteklog tjedana su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom za vrije zabrane i pod utjecajem alkohola, dok je uhićenom 44-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u četvrtak u 12,15 sati u Gačištu zatečen da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole 2 godine i pod utjecajem alkohola privremeno oduzet osobni automobil.

                                                                                    Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button