DOGAĐANJANASLOVNICA

MUP: Stanje u prometu prošlog tjedna

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih su dvije rezultirale ozlijeđenim osobama. U njima je jedna osoba zadobila teške, a dvije su zadobile lakše tjelesne ozljede. U četiri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te su naknadno pronađena tri počinitelja. Kod četiri vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Ukupno je utvrđeno 269 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,84 promila je utvrđena u nadzoru prometa kod 28-godišnjeg biciklista u četvrtak, 25. kolovoza, u 12.41 sati u Čačincima.

Najveća brzina kretanja vozila od 99 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u subotu, 27. kolovoza, u 10.59 sati u Suhopolju, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, tom brzinom upravljao je vozač motocikla.

Uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

– Pojačane mjere i akcije

Tijekom vikenda, od 22 do 6 sati, na području cijele PU provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 84 vozila i vozača, a utvrđeno je 15 prekršaja od čega 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

                              Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button