NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu od proteklog tjedna – Upravljao biciklom sa 2,49 g/kg

U Starom Gracu, u petak oko 23,20 sati, utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,49 g/kg kod 38-godišnjeg vozača bicikla

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su jedan vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla lako ozlijeđena.
Kod niti jednog počinitelja prometne nesreće nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 281 prekršaj i to 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 101 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 112 km/h je utvrđena u petak u 12,25 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nadzoru prometa od 2,49 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 38 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 23,20 sati u Starom Gracu.

                                                       Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button