NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu od proteklog tjedna – Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

U prometnoj nesreći osobnih automobila na dionici D2 između Orahovice i Stare Jošave vozač je smrtno stradao, tri sudionika su lako ozlijeđena dok je jedan teško ozlijeđen

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač osobnog automobila smrtno stradao, putnik u osobnom automobilu je teško ozlijeđen i lako je ozlijeđeno 7 sudionika u prometu, od kojih 6 vozača ili putnika u osobnim automobilima i jedan vozač bicikla s ugrađenim benzinskim motorom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u subotu u 13,50 sati na dionici D2 između Orahovice i Stare Jošave. Do prometne nesreće je došlo kada se 62-godišnji vozač osobnog automobila registarskih oznaka Bosne i Hercegovine nije kretao sredinom prometne trake namijenjene za kretanje vozila u tom smjeru i pri tome kotačima zahvatio putnu bankinu. Prilikom vraćanja na kolnik je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je upravljao 72-godišnji vozač. Nakon direktnog udara prednjih dijelova ova dva vozila, vozilo registarskih oznaka BIH je odbačeno na putnu bankinu, pri čemu je došlo do skliznuća vozila niz kosinu putnog kanala gdje se zaustavilo, dok je vozilo kojim je upravljao 72-godišnji vozač sletjelo s ceste u putni kanal sa suprotne strane ceste. U ovoj prometnoj nesreći je na mjestu događaja smrtno stradao 72-godišnji vozač osobnog automobila, a dva njegova putnika su lako ozlijeđena, dok je u osobnom automobilu registarskih oznaka BIH teško ozlijeđen 60-godišnji putnik, a vozač je lako ozlijeđen.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 189 prekršaja i to 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 38 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,52 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 44 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 12,10 sati u Suhopolju.
Najveća brzina kretanja vozila od 99 km/h je utvrđena u nedjelju u 16,20 sati u Suhopolju, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h.
Tijekom proteklog tjedana je sukladno odredbama čl. 137. Prekršajnog zakona u prostorijama za zadržavanje zadržan jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je sukladno odredbama čl. 134. istoga zakona uhićen 20-godišnji vozač koji je zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, sudar vozila pri vožnji u slijedu u petak oko 23 sata u Koriji, a koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je zbog negativnih bodova vozačka dozvola ukinuta.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button