NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu od proteklog tjedna – Brzinom od 173 km/h projurio Španatom

Najveća brzina kretanja vozila od 173 km/h je za osobni automobil utvrđena u utorak u 11,35 sati u Španatu, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 50 km/h


Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 4 sa ozlijeđenima i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i 3 vozača osobnih automobila su lako ozlijeđena.
Kod 2 počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 69-godišnji vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, se dogodila u subotu oko 12,25 sati u Kozicama. Ovaj vozač se kretao dionicom državne ceste u naselju, pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake i udario u smjerokazni stupić pokraj ceste kojega je oštetio. Nastavio je nekontrolirano kretanje cestom, sletio u putni kanal i prednjim dijelom vozila udario u putni most od kojega se odbio. Pri tome je došlo do podizanja vozila od tla i u rotaciji pada vozila na bočnu stranu u putni kanal. Teško ozlijeđenom vozaču je liječnička pomoć pružena u bolnici u Virovitici.

U subotu u noćnim satima, oko 02,30 sati u Dravskoj ulici u Pitomači je lako ozlijeđen mladi vozač osobnog automobila. Ovaj 22-godišnji vozač, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,35 g/kg, dolaskom do blagog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila uvjetima na cesti, već je vozilom prešao na stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. U pokušaju vraćanja vozila na prometnu traku je izgubio nadzor nad vozilom i zahvatio putnu bankinu na mjestu na kojem je na kolnom ulazu bio parkiran traktor. Od udarca prednjim dijelom osobnog automobila u gumu traktora rotirajuće je odbačen na zelenu površinu pokraj kolnika, gdje je stražnjim dijelom automobila udario u nosač električne mreže koji je od udarca oštećen, te u daljnjoj rotaciji odbačen na putni most, gdje je vozilo ostalo zaustavljeno. Za pomoć u izvlačenju ozlijeđenog vozača iz vozila su angažirani vatrogasci DVD Pitomača, nakon čega mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Virovitica.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 476 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 161 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 173 km/h je za osobni automobil utvrđena u utorak u 11,35 sati u Španatu, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena u Pitomači, u subotu u 13,24 sati kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zbog počinjenja ovog prekršaja uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button