NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje u prometu od proteklog tjedna

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,11 g/kg utvrđena je u Novoj Jošavi, u nedjelju oko podneva kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila


Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenima i 5 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač motocikla teško ozlijeđen, a 2 putnika u osobnim automobilima i jedan biciklista su lako ozlijeđeni.

Kod jednog počinitelja prometne nesreće, nastradalog 28-godišnjeg vozača bicikla je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 2,03 g/kg.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 51-godišnji vozač motocikla, državljanin Poljske, teško ozlijeđen, se dogodila u subotu oko 17,35 sati na dionici državne ceste izvan naselja između Virovitice i Lončarice. Dolaskom do dionice ceste u zavoju ovaj vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, odnosno zavoju i uzbrdici, pri čemu je kotačima zahvatio bankinu. Izgubivši nadzor nad vozilom nastavio je nekontrolirano kretanje po šljunčanoj površini i sletio na kosinu zelene površine i šumsko raslinje, gdje se motocikl zaustavio. Vozač motocikla je pri vožnji koristio zaštitnu kacigu, a teško ozlijeđenom vozaču je liječnička pomoć pružena u bolnici u Virovitici.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 229 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 48 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,11 g/kg je utvrđena u Novoj Jošavi, u nedjelju oko podneva kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zbog počinjenja ovog prekršaja uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button